Studieaanbod‎ > ‎Beroepsonderwijs‎ > ‎

Brood- en banketbakkerij

Is dit iets voor jou?

  • Ben je graag creatief bezig?
  • Werk je graag zorgvuldig en ordelijk?
  • Wil je graag zelf brood leren bakken op industriële wijze?
  • Wil je graag taarten en koekjes zelf vorm geven en leren bakken?
  • Heb je een passie voor chocolade?
  • Ben je gedisciplineerd en vind je hygiënisch werken belangrijk?
Dan is brood-en banketbakkerij misschien wel iets voor jou?

Voor deze studierichting moet je 'medisch geschikt' worden bevonden voor de uitoefening van het beroep. Dit gebeurt door een arts, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar. Deze geschiktheidsverklaring dient onmiddellijk te worden uitgereikt wanneer je je later inschrijft. 

Wat hierna?

Je kan aan de slag bij een brood- en/of banketbakker of bij een chocolatier. Je kan ook een zevende specialisatiejaar volgen.  Alle specialisatiemogelijkheden vind je op www.onderwijskiezer.be  

Lessentabel tweede graad Brood- en Banketbakkerij

Leervakken  1ste jaar  2de jaar



ALGEMENE VAKKEN     
Levensbeschouwelijke vakken 2u  2u 
Engels 2u  2u 
Lichamelijke opvoeding  2u  2u 
Project Algemene Vakken (PAV)  5u  5u 

TECHNISCHE VAKKEN 
   
Bakkerij 2u  3u 
Banket 1u -

PRAKTIJK
 
   
Praktijk bakkerij  18u  18u 

TOTAAL AANTAL UREN 

32u 

32u 

Lessentabel derde graad Brood- en Banketbakkerij en Confiserie

Leervakken  1ste jaar  2de jaar



ALGEMENE VAKKEN     
Levensbeschouwelijke vakken 2u  2u 
Engels 2u  2u 
Lichamelijke opvoeding  2u  2u 
Project Algemene Vakken  5u  5u 

TECHNISCHE VAKKEN 
   
Bakkerij  4u 5u 
Toegepaste economie 2u 2u

PRAKTIJK
 EN STAGE
   
Praktijk bakkerij 15u  14u 
Stage 4u 4u 
TOTAAL AANTAL UREN  36u  36u