Brood- en banketbakkerij

Is dit iets voor jou?

  • Ben je graag creatief bezig?
  • Werk je graag zorgvuldig en ordelijk?
  • Wil je graag zelf brood leren bakken op industriële wijze?
  • Wil je graag taarten en koekjes zelf vorm geven en leren bakken?
  • Heb je een passie voor chocolade?
  • Ben je gedisciplineerd en vind je hygiënisch werken belangrijk?

Dan is brood-en banketbakkerij misschien wel iets voor jou?

Voor deze studierichting moet je 'medisch geschikt' worden bevonden voor de uitoefening van het beroep. Dit gebeurt door een arts, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar. Deze geschiktheidsverklaring dient onmiddellijk te worden uitgereikt wanneer je je later inschrijft.

Wat hierna?

Je kan aan de slag bij een brood- en/of banketbakker of bij een chocolatier. Je kan ook een zevende specialisatiejaar / duaal chocolatier volgen. Alle specialisatiemogelijkheden vind je op www.onderwijskiezer.be

Lessentabel tweede graad Brood- en Banketbakkerij

Leervakken

1ste jaar

2de jaar

Lessentabel derde graad Brood- en Banketbakkerij en Confiserie

Leervakken

1ste jaar

2de jaar