Basismechanica/ Carrosserie

Is dit iets voor jou?

  • Zijn auto's jouw passie?
  • Ben jij ongelukkig als je een auto met krassen ziet?
  • Ben je zorgvuldig en heb je oog voor detail?

Dan is carrosserie misschien iets voor jou!

Tweede graad: basismechanica

De leerlingen leren in de tweede graad de belangrijkste beginselen uit mechanica, metaalbewerking en elektriciteit. Tijdens de praktijklessen leert men werken met diverse soorten gereedschap, controlemiddelen en machines: boor- en zaagmachine, draaibank, plooibank en plaatschaar. De leerlingen krijgen een brede opleiding in verschillende technieken in het algemeen machinewerk: zagen, boren, vijlen, draadtrekken, lassen en meten.

De tweede graad moet vooral gezien worden als een voorbereiding op de derde graad, m.a.w. zeer polyvalent.

Toch richten wij in onze school twee volwaardige clusters aan:

  • Basismechanica – Auto
  • Basismechanica – Koeling en warmte

Dit wil zeggen dat we perfect in staat zijn naast de verplichte gemeenschappelijke opleiding je toch al wat meer voor te bereiden op onze studierichtingen in de derde graad.

Derde graad: carrosserie

Deze praktische studierichting omvat zowel het herstellen, uitdeuken en spuiten van beschadigde voertuigen als de industriële plaatbewerking. Uiteraard besteedt de opleiding ook aandacht aan elektriciteit en komen alle technieken aan bod.

Wat hierna?

Je kan overal gaan werken in de sector als volwaardige vakman in alle mogelijke uitvoerende functies. Je kan ook een zevende specialisatiejaar/duaal spuiter-carrosserie volgen. Alle specialisatiemogelijkheden vind je op www.onderwijskiezer.be

Lessentabel tweede graad basismechanica

Leervakken

1ste jaar

2de jaar

Lessentabel derde graad carrosserie

Leervakken

1ste jaar

2de jaar