Profiel

Zie jij jezelf als een werfleider? Wil je werken als calculator, werkvoorbereider of bouwkundig tekenaar? Ben je geĂ¯nteresseerd in een job als inkoper of technisch-commercieel medewerker? Zie je een job bij een technische dienst wel zitten? Wil je starten met je eigen bouwbedrijf?

Volg dan zeker onze opleiding bouwtechnieken!

Opleiding

De afdeling bouwtechnieken is een brede, sterk praktijkgerichte opleiding. Je leert hier metselen, bekisten en beton storten.


Je leert de knepen van het vak door concrete casestudy's uit te werken. Daarin komen diverse bouwtechnische en constructieve aspecten aan bod. De theorie toetsen we steeds aan het praktische.


Meer en meer gaan we projectgestuurd werken. We doen dit in kleine projectgroepen, begeleid door vakleerkrachten, waarbij jullie zelf op onderzoek uitgaan.


In de tweede graad maken de leerlingen een individueel eindwerk als voorbereiding op hun eindproef in de derde graad.

In de derde graad gaan jullie dan weer enkele weken op stage in een bouwbedrijf, architectenbureau, landmetersbureau of een studiebureau. Het laatste jaar van de opleiding staat in het teken van een eindproef waarin jullie aantonen dat alle leerstof van de afgelopen vier studiejaren gekend zijn.

Toekomst?

Daarna zijn jullie klaar voor de arbeidsmarkt of voor verdere opleidingen: Se-n-Se, Professionele Bachelors of zelfs (de meeste) Academische bacheloropleidingen.

Download printversie lessentabellen

BOUWTECHNIEKEN NIEUW.pdf