Profiel

Heb jij de microbe van het bakken te pakken? Hou jij van de heerlijke geuren van brood en begin je te watertanden als je overheerlijke koffiekoeken en gebakjes ziet? Wil je de stiel van bakker onder de knie krijgen en mensen laten genieten van jouw creaties?

Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Opleiding

In de tweede graad worden er 21 uren praktijk en theoretische kennis gegeven:

· De basis voor bakkerij: alles wat te maken heeft met gistdegen.

· De basis voor de banketbakkerij en kennismaking met chocolade.


Je leert verschillende producten en machines kennen die gebruikt worden. Je leert op een veilige en hygiënische manier verschillende soorten brood, taart en gebak en marsepeinen figuurtjes maken.


In de derde graad komt er naast de verfijning van zowel bakkerij als banketbakkerij ook chocolade en suikertrekken bij om onze leerlingen zo te wapenen dat ze de fijnste bakcreaties kunnen afleveren. Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de regelgeving over de gezondheid, veiligheid, hygiëne en het milieu.


Nadat je in de loop van het schooljaar een grondige basis hebt opgebouwd in onze school, zal je gedurende de stages leren werken op de echte werkvloer. Je leert zo het reilen en zeilen in de banketbakkerij efficiënt organiseren, de winkelverkoop voorbereiden en verzorgde en smakelijke afgewerkte producten afleveren.

Toekomst?

Op het einde van het 6de jaar verwerf je een getuigschrift. Hiermee kan je een bakkerij starten of in een bakkerij gaan werken als bakker, bakkershulp, patissier...

Voor de leerlingen waarbij het blijft kriebelen om nog meer bij te leren, organiseren we in onze school een 7de jaar duaal chocolatier.

In het 7de jaar duaal krijg je naast een algemene vorming op school ook een beroepsgerichte vorming bij een chocolatier. Je behaalt dan een diploma secundair onderwijs.

Kortom, dit is een studierichting waar werk genoeg in te vinden is en je altijd creatief bezig kan zijn!

Download printversie lessentabellen

BAKKERIJ NIEUW.pdf