Profiel

Vind je ook dat er niets zó lekker ruikt als vers gezaagd hout? Ben je ook steeds bezig met iets in mekaar te timmeren? Vraag je jezelf dikwijls af, hoe zit dat nu juist in mekaar?

Dan ben je uit het juiste hout gesneden en is deze richting zeker iets voor jou!

Opleiding

Wat mag je allemaal verwachten?

  • Werkplannen lezen en zelf tekenen, zowel op papier als op de computer.

  • 3D Tekenen hoort hier ook zeker bij.

  • Prijsberekeningen maken en grondstoffen bestellen.

  • Zelf ontwerpen.

  • Een ruwe plank zowel manueel als machinaal kunnen omtoveren tot een stevig en mooi uitziend werkstuk.


In de tweede graad werk je vooral aan kleine projecten. Tijdens deze projecten leer je gaandeweg alle handgereedschappen en basismachines kennen. Hier kweek je alvast een stevige basis als voorbereiding op de derde graad.


In de derde graad werk je aan grotere projecten. Hier leer je alles over ramen en deuren, meubels, trappen, dakconstructies, keukens, kortom, alles waar hout in zit. Je ontwerpt, doet prijsaanvragen bij leveranciers, je bestelt de nodige grondstoffen en bewerkt deze tot een afgewerkt product.


Je werkt ook met meer gespecialiseerde machines, volgt buitenschoolse opleidingen en gaat op bedrijfsbezoek.


Zowel in het 5de als het 6de jaar loop je ook een maand stage in een bedrijf. Zo kom je al een eerste keer in aanraking met de “stiel” en doe je echte werkervaring op.

Toekomst?

Na het 6de jaar heb je alvast een stevige basis om later een eigen keuze te maken uit de verschillende beroepen zoals binnen- of buitenschrijnwerker, meubelmaker, parketlegger...

Je kan ook nog kiezen om een 7de jaar duaal traject te volgen, nl. interieurbouwer of dakwerker. Voor meer info hierover verwijzen we je graag door naar de website van Woodwize (interieurbouwer) en Constructiv (dakwerker).

Download printversie lessentabellen

HOUT NIEUW.pdf